Bo Blanka Žgajner dobila naziv častna meščanka Ljubljane in zakaj Zoran Janković še edini zaupa slovenskemu pravosodju?

Foto: Twitter Žan Mahnič

Stari obrazi, stara zgodba, bi lahko počasi rekli za sodne procesi proti ljubljanskemu županu Zoranu Jankoviću. Vedno isti pomp okoli domnevnih ovadb ljubljanskega župana, vedno ista tožilka Blanka Žgajner ter na koncu isti epilog – oprostitev ljubljanskega župana Zorana Jankoviča. S tem se vsak dan vse bolj in bolj kaže pomen Jankovićevih besed, ko je dejal, da nikoli ne bo obsojen ker je proti Janezu Janši.

https://twitter.com/ZanMahnic/status/1671118198760955905?s=20

Tudi tokratni epilog zgodbe okoli morebitne zlorabe evropskih sredstev povezanih z parkirišči v Stožicah, je oprostitev Zorana Jankovića. Sicer sodba še ni pravnomočno, vendar je glede na akterje in potek ostalih zadev težko pričakovati kakšen drugačen rezultat. Sedaj je še toliko bolj sporno objemanje pravosodne ministrice župana Zorana Jankoviča.

Novinar Bojan Požar je takšno vest pospremil z eno samo besedo: “nedotakljivi”. Poslanec SDS Žan Mahnič je glede na vse izgubljene tožbe tožilke Žgajnerjeve zastavil vprašanje, če bo leta ta morda sedaj dobila naziv časna meščanka Ljubljane. Prvak SDS Janez Janša pa je ob tem zapisal: “Zato je pač Zoran Janković edini, ki še zaupa slovenskemu pravosodju.”

https://twitter.com/JJansaSDS/status/1671164324361175040?s=20

Vir: Twitter