Bo dobro plačana služba Sanje Ajanovič Hovnik pomenila kones ere Dušana Mesa na Slovenskih železnicah?

Foto: e-maribor

Kljub temu, da jo je afera nenadzorovanega podeljevanja denarja NVO-jem stala ministrskega stolčka, je globoka država kaj kmalu poskrbela za Sanjo Ajanovič Hovnik. Skoraj čez noč so zanjo našli dobro plačano zaposlitev na Slovenskih železnicah in že takrat se je opozarjalo, da gre za vsaj nenavadno, če že ne sumljivo prakso.

Po poročanju Domovine bi naj sedaj zaposlitev Ajanovič Hovnikove pod drobnogled vzela KPK in to po neuradnih podatkih celo na lastno pobudo. Tako bi lahko morebitne ugotovitve o nedovoljenih praksah pomenile konec ere Dušana Mesa na Slovenskih železnicah.

Spomnimo, da so Slovenske želiznice namreč po odhodu Sanje Ajanovič Hovnik z mesta ministrice, objavile razpis za položaj vodje Sektorja za pravne zadeve. Po objavi so se pojavila namigovanja, da je šlo za prilagojen razpis za nekdanjo ministrico, zaposlitev pa ji je navrgla plačo več kot 8.000 evrov bruto na mesec. Takšno ravnanje bi lahko pomenilo tudi, da bi se moral sedaj Mes posloviti z mesta direktorja družbe z več kot 7 tisoč zaposlenih.

Vir: Domovina