Bo Golob izvedel še eno “strokovno” kadrovsko menjavo in na čelo Pošte Slovenije imenoval nesojenega kandidata Gibanja Svoboda?

Foto: Zajem zaslona (RTV Slovenija)

Potem, ko se je Robert golob in njegova koalicija na vse pretege trudila zamenjati vodstvo Pošte Slovenije, jim je to na začetku meseca to tudi uspelo. Po nekaterih informacijah, ki krožijo v javnosti naj bi že našli naslednika dosedanjega generalnega direktorja Tomaža Kokota.

Od prevzema oblasti je vladajoča koalicija ves čas ponavljala, kako naj bi bil Kokot neprimeren za vodenje Pošte Slovenije, saj naj bi bil pred strokovnih kompetenc. ob tem jih je tudi motilo, da naj bi šlo za kader stranke SDS. Nadzorni svet naj bi ga sedaj zamenjal domnevno zaradi poslabšanega poslovanja Pošte Slovenije.

Po navedbah novinarja Bojana Požarja naj bi imela vladajoča koalicija že pripravljenega novega prvega moža Pošte Slovenije in to naj bi bil Dimitrij Zadel. Gre za neizvoljenega poslanca Gibanja Svoboda in nekdanjega šefa Luke Koper. Po navedbah Bojana Požarja naj bi novega prvega moža Pošte Slovenije ustoličili 14. oktobra.

Nekdanji premier Janez Janša je to novico pospremil z besedo “stroka”. Gre res za strokovno odločitev ali je to samo še ena v vrsti kadrovskim menjav Golobove vlade?

Vir: Twitter