Bo Golobova energetska politika ljudi prisilila v uporabo starih dizelskih generatorjev?

Foto: pixabay.com

Kljub velikim obljubam vlade Roberta Goloba kako se po spopadala z visokimi cenami električne energije in nekaterim primerjavam, da gre za enega največjih strokovnjakov na energetskem področju v Evropi, Slovenija doživlja skrb vzbujajočo situacijo. Kot kaže je ta politika pripeljalo do tega, da nekateri razmišljajo celo o uporabi starih dizelskih agregatov.

Ekonomist Matej Lahovnik je pojasnil, da proizvajalci električne energije ponujajo bistveno nižje cene distributerjem, kot le ti kasneje uporabnikom. “Proizvodna cena elektrike iz državnih DEM 30€/MWh, Nek 50€/MWh, Teš 80€ MWh/h, državne energetske firme pa ponujajo podjetjem elektriko po 400€/MWh, zato eni že kupujejo stare generatorje na dizel. A se lahko nehamo zajebavat?”, je zadevo konkretiziral Matej Lahovnik.

Da gre za resno situacijo dokazujejo navedbe Tomaža Štiha, ki navada, da pogovori s podjetniki resnično nakazujejo na možnost takšnega reševanja energetske krize. 2Sam sem se pogovarjal z vodilnimi iz podjetij, ki dejansko razmišljajo o dizelskih generatorjih, kot cenejši alternativi elektriki iz podjetij v golobo…državni lasti. To je ta naša znamenita zelena preobrazba,” je zapisal Tomaž Štih.

Vir: Twitter