Bo kdo upal Tanjo Fajon priviti zaradi več kot dveh milijonov, nakazanih strankarskemu kolegu Prešičku?

Slovenija se danes sooča s politiko, ko se za prijatelje vladajočih cedita med in mleko. To pa se dogaja s pomočjo davkoplačevalskega denarja, na drugi strani pa se državljani dnevno srečujejo z novimi davki in obremenitvami dohodkov. Aktualna politika danes še kako spominja na nekdanji režim, ko so ljudje živeli v pomanjkanju, vladajoči pa so si resali velike pogače.

Pri tej zgodbi nista nobena izjema Tanja Fajon in nekdanji minister Dejan Prešiček. Slednji je bil pred leti že minister in že takrat je moral položaj zapustiti zaradi različnih spornih praks. Danes pa zanj z zajetnimi finančnimi injekcijami skrbi zunanja ministrica in strankarska kolegica Tanja Fajon. Center za mednarodni razvoj in sodelovanje, ki ga vodi nihče drug ot Prešiček je namreč v času ministrovanja Fajonove prejelo samo s strani ministrstva več kot 2 milijona evrov. Zadnje nakazilo, ki ga je center prejel marca je bilo več kot 960 tisoč evrov.

Zaradi razkritja takšnega poslovanja so sedaj v SDS-u zahtevali tudi sklic seje dveh odborov in sicer za zunanjo politiko ter nadzor javnih financ. V opozicijski SDS tako zahtevajo, da se pridobi poročilo o transparetnosti in upravičenosti takšnih nakazil, hkrati pa da se zadeva preda v obravnavo Komisiji za preprečevanje korupcije. Zanimivo bo videti ali bo kdo upal od Tanje Fajon jasno in nedoumno zahtevati, da pojasni ta “prijateljska” nakazila.

Vir: Erar, X in SDS