Bo ljubljanski župan kmalu uvedel tudi gete? Sedaj bi namreč že “žigosal” dostavljalce hrane

Foto: Zajem zaslona (Twitter/Nova24TV)

“A varuh človekovih pravic in Info pooblaščenka ne vidita ovir, da mlade, ki dostavljajo hrano po Lj, oštevilčijo z namenom ovajanja in kaznovanja?!,” se je odzval na novico o označbah dostavljavcev hrane v Ljubljani, ekonomist dr. Matej Lahovnik.

Ljubljanski župan Zoran Janković je namreč na novinarski konferenci predstavil domnevni dogovor z dostavljavci hrane, ker naj bi bili ti redni kršitelji cestno-prometnih predpisov. Po novem bodo morali namreč imeti dostavljavci na torbi številke in v primeru prijave kršitve, bo opravljena identifikacija in kršitelju bo lahko poslana tudi globa. Po mnenju ljubljanskega župana naj bi bil to najmanj boleč predlog.

Ni pa to najhujši ukrep, ki ga želi izvesti Janković, razmišljal naj bi namreč celo o ukinjanju dostave hrane v centru Ljubljani. Gre za ukrepe in nekih drugih časov proti in politiki proti kateri naj bi se pred volitvami boril tako Golob kot Janković? Danes namreč kot kaže bodo uporabljene ravno takšne poteze si so pripeljale do segregacije v človeški zgodovini.

Vir: Nova24TV in Twitter