Bo Miha Kordiš, ki Iva Boscarola označuje za oligarha, sledil njegovim zgledom in gasilcem namenil 1,5 milijona evrov kot jih je ajdovski podjetnik?

Foto: Zajem zaslona (Youtube - Celjski sejem)

Ajdovski podjetnik Ivo Boscarol je že ob divjanju najhujšega požara v Sloveniji, letos poleti napovedal plačilo gasilcem v dvojnem znesku, ki ga bo dala država. Spomnimo, da je takrat predsednik vlade Robert Golob zagotavljal kako bo vlada pomagala gasilcem, a je kaj kmalu spremenil svoje stališče.

Na drugi strani pa stališča ni spremenil Ivo Boscarol in je po vseh zbranih podatkih, namenil dvakratni znesek, ki ga je vlada sprejela na svoji 17. redni seji pod 8. točko za pomoč udeleženim gasilcem. Skupni znesek je po navedbah Iva Boscarola tako znašal 1.470.034,03 evra. Ob tem se je Boscarol opravičil gasilcem za tako dolgo čakanje, vendar je bilo potrebno zbrati vse podatke.

Pri vsem tem je še toliko bolj zanimivo, da je takšen znesek nakazal nekdo, ki ga člani vladne koalicije označujejo za oligarha. Na drugi strani pa Robert Golob in njegova vlada hitro “menja dlako” in spreminja stališča glede pomoči gasilcem udeleženim v največji gasilski akciji v samostojni Slovenije.

Vir: Twitter