Bo na tone zdravih, ekoloških jabolk končalo na »kompostu«?

Foto: Celje.info

Vsi, ki se zavedate kako pomemben je način pridelave hrane ter pri nakupu pozornost namenite tudi izvoru hrane ter s tem podpirate prijazno kmetijstvo in trud slovenskega kmeta se lahko odzovete na akcijo družine Jelčič »Pomagajmo kmetu!«, in tako pripomorete, da ne bo šlo v nič na tone ekološko pridelanih jabolk.

Do omenjene akcije je prišlo, ko so se uredniki lokalnega spletnega časopisa Celje.info pogovarjali z lastnikom ekološke kmetije Jelčič, ki je za njihov časopis povedal: »Tako je to, ko si odvisen od mati narave. Enkrat vzame, drugič da. Kar trikrat poprej nam je brez zadržkov vzela (toča, zmrzal), letos pa nam je dala ogromno. Ne morete si misliti, kako pomembno je za preživetje ekološke kmetije, da dobro unovčimo bogato letino, saj nikoli ne vemo, kdaj spet in za koliko bomo ob pridelek!«

Na kmetiji so se v preteklih letih namreč ukvarjali kako kljub nepredvidljivim vremenskim razmeram kot so toča, ujme zmrzal ustvariti kar največji pridelek. V letu 2018 pa se jim je pojavila čisto nasprotna težava in to je kako uspešno prodati dobro in kakovostno letino ekološko pridelanih jabolk.

Jabolka lahko naročite na spletni strani: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf2EkkP5mY05cNIuLOjANeqXhTv36eLBSrOsTMemZ4YykEB9g/viewform in jabolka vam bodo dostavili na različne lokacije po Sloveniji.

Na kmetiji Jelčič vam bodo hvaležni tudi za vsako objavo na Facebook ali Twitter računu, s katerimi boste morda koga spodbudili k nakupu njihovih ekoloških jabolk.

M.I.