Bo neprofitna organizacija za več kot 1 milijon državnega denarja razvitim državam, ki ne poznajo zdravstvenih domov, pojasnila, da so brez ključnega dela svoje skupnosti?

Zdravniki in zdravstvo. (Foto: pixabay.com)

Že večkrat se je v Sloveniji izkazalo, da se splača biti nevladnik na pravi strani, saj se ti s tem steče lep kupček denarja na transakcijski račun. Žalostno pa je, da za ta denar ni dodane vrednosti naši skupnosti, hkrati pa se ljudi želi prepričati v različne nesmisle. Kot kaže pri tem ni nobena izjema studio Prostorož, ki sedaj deli “pametne” nasvete glede slovenskega zdravstvenega sistema, povzemajo pa jih celo na 24ur.

Slovenija je postala prava valilnica besedne zveze javno ter pomen javnega in to predvsem pod levimi vladami. Gre za besed, ki se na papirju slišijo lepo, v resnici pa so stvari popolnoma drugačne. Tako so denimo v studio Prostorož ugotovili, da družbe brez zdravstvenih domov, ostanejo brez ključnega dela svoje skupnosti. Pri tej raziskavi pa so se pozabili ozredi čez meje Slovenije in pogledati ureditve v tujih državah.

Vsem je seveda znano, da si vmešavanja v naš zdravstveni sistem želi na vsak način Glas ljudstva in tudi oni zagovarjajo teorijo strogo javnih zdravstvenih ustanov. To teorijo so sedaj kot kaže povzeli tudi pri Prostoroži in ta teorija je kot kaže zelo povšeči trenutni koaliciji. Vsekakor pa ne gre spregledati, da gre za nevladnike, ki so iz državne blagajne prejeli vek kot 1,2 milijona davkoplačevalskega denarja.

Vir: ERAR

Ali takšne teorije nevladnikov držijo? Z njihovimi navedbami se ravno ne strinja zdravnik Igor Muževič, ki je mnenja: Naj nekdo pojasni Nemcem, Avstrijcem, Francozom, Dancem, Nizozemcem, Belgijcem, Britancem, Italijanom, Čehom… ki ne poznajo ZDjev, da so brez ključnega dela svojih skupnosti.

Vir: X in ERAR