Bo Nika Kovač objavila vsaj eno lažno novico RTV Slovenija v tem letu, ko jim ni uspelo prevzeti tega medija?

Inštitut 8. marec. (Foto: Twitter /Inštitut 8. marec)

Kot mnogi drugi se kot kaže tudi direktorica Inštituta 8. marec Nika Kovač še ni sprijaznila, da v demokraciji velja pluralizacija medijev. Kljub temu, da so tako ona sama kot Jaša Jenull in Tea Jarc zasedali prve novice v času vlade Janeza Janše, še vedno trdijo, da na RTV Slovenija desnica prevzema nadzor. Pri tem kot kaže tudi pozablja, da ti ljudje niso predstavljali večine, kot jo danes kmetje, zdravniki, gasilci, medicinske sestre in upokojenci, ki vsakodnevno izražajo nestrinjanje z Golobovo vlado.

Ker oblastnikom ni uspelo prevzeti nadzora nad RTV Slovenija, je Kovačeva ob letu Golobove zmage na volitvah žalostno objavila, kako naj bi vsakodnevno z zaskrbljenostjo spremljali poročila. Kot je prepričana direktorica Inštituta 8. marec se bi naj na RTV Slovenija pojavljale lažne novice in izjave izvzete iz konteksta.

Zaradi teh navedb javnost Kovačevo poziva, da objavi vsaj eno lažno novico, ki je bila v tem času, ko jim ni uspel prevzem RTV Slovenija objavljena. Dr. Žiga Turk pa takšno retoriko vid kot poziv oblasti, da naredi red v medijih.

“Pa dobro. Partijske diktature je bilo konec 1990. Ta gospa pa bi po partijsko še vedno rada izločala, kdo je lahko na RTV Slovenija in kdo ne. Na RTV lahko nastopa tako Rupar kot Jenull, pa tako Golob kot Janša. In seveda tudi vsi ostali. Vključno z Niko. Mi nismo Belorusija,” je do takšnih zapisov kritičen direktor Uroš Urbanija.

Vir: Twitter