Bo Petra Bezjak poskrbela za odpravo priporočil o nediskriminatorni obravnavi medijev in omogočila diskriminatorno obravnavo neposlušnih medijev?

Foto: Demokracija

Pred preiskovalno komisijo, ki bi naj domnevno preiskovala nedovoljeno financiranje medijev, v resnici pa želi samo diskreditirati medije kateri ne poročajo po željah vladajoče garniture, je pričal Uroš Urbanija. Gre za sedaj že bivšega direktorja Televizije Slovenija, ki se je moral posloviti, ko je Ustavno sodišče Golobovi vladi dovolilo prevzem RTV Slovenija. Po zaslišanju je nekdanji direktor izrekel kar nekaj kritik na račun tako UKOM-a, ki ga je tudi sam nekaj časa vodil, kot nekdanje novinarke Mojce Šetinc Pašek.

Kot je dejal Uroš Urbanija trenutna vladna garnitura dela vse v smeri, da bi zopet omogočila diskriminatorno obravnavo medijev. “Nekaj novega izvedel danes na preiskovalki od Mojce Šetinc Pašek: Ukom @petrabezjak bo odpravila priporočila o nediskriminatorni obravnavi medijev in znova uveljavila princip diskriminatorne obravne medijev: denar samo za naše. #sramota Kot pravi Mojca, imajo tako Madžari …,” je po zaslišanju kritičen Uroš Urbanija.

S tem je tudi nakazal v kateri smeri gre trenutna oblast na področju medijev ter medijskega poročanja. Poleg tega je poudaril, da dejansko na malo drugačen način Mojca Šetin Pašek podpira politiko Marjana Šarca, ki je podjetjem prepovedal oglaševanje v določenih medijih. “Ampak v resnici se je na preiskovalki zdelo, da ga podpira. Denar po njeno lahko dobijo samo tisti, za katere ona meni, da niso strankarski,” je kritične Uroš Urbanija.

Vir: X