Bo “propadli” politik Marjan Šarec v navezi z Damirjem Črnčecem prevzel oblast na Morsu?

Foto: Zajem zaslona (YouTube)

Včeraj naj bi se srečala najverjetnejši novi mandatar Robert Golob in “propadli” politik Marjan Šarec. Kot navaja Nova24TV in povzema Požareport naj bi se akterja pogovarjala o morebitnem prevzemu obrambnega ministrstva s strani Marjana Šarca. Ob tem še navajajo, da bi v tem primeru bil Šarec le “lutka” v rokah Damirja Črnčeca. Sicer naj bi bilo po nekaterih napovedih znano kako bi si naj morebitni koalicijski partnerji razdelili ministrstva.

Pri tem je zanimivo, da Šarec naj sploh ne bi izpolnjeval pogojev za zasedbo tega ministrstva, poleg tega pa naj bi v primeru prevzema ministrskega položaja postal le “lutka” v rokah Damirja Črčeca, kar postaja zelo zaskrbljujoče.

Požareport je ob tej novici poudaril, da ministrstvo za obrambo potrebuje strokovnega in politično močnega ministra, saj se bo moral minister soočiti z velikimi izzivi. To naj bi bila za Šarca zelo slaba novica, saj kot je zapisal ga ne odlikujeta “politična moč in strokovnost”, ne izpolnjuje pa tudi pogoja znanja angleškega jezika. Veliko željo po tej funkciji naj bi imel predvsem Damir Črnčec.

Vir: Nova24TV in Požareport