Bo Robert Golob pod krinko reševanja energetske krize nacionaliziral Geoplin in s tem posameznikom pomagal do še večjih dobičkov?

Foto: (YouTube)

Portal N1 Slovenija je poročal, da Robert golob v roku enega meseca napoveduje morebitno nacionalizacijo kakšnega energetskega podjetja. V svoji izjavi je sicer zanikal, da bi šlo za komunizem ali socializem, ampak po njegovo reševanje energetske krize. Nekateri v tej napovedi Roberta Goloba vidijo poteze, ki smo jim bili v Sloveniji priča leta 1945, ko je potekala nacionalizacija, hkrati pa naj bi vlada pod Golobom samo čakala na takšno priložnost.

Novinar Bojan Požar je ob tej novici razkril, da naj bi šlo po vsej verjetnosti za podjetje Geoplin. In to kljub temu, da je njihovo lastništvo v 75 % lasti Petrola in 25 % lasti države, zato se še kako z zanimanjem sprašuje kako bo Golob to izvedel.

Bojan Požar je ob tem še dodal: “Še dobro, da Janez Janša med prvim valom covida ni nacionaliziral Kirurgije Bitenc”. Gre namreč za podobno zadevo kot bi Janez Janša v luči reševanja zdravstvene krize nacionaliziral zasebno kliniko. V tem primeru bi bil deležen različnih obtožb. medtem, ko v primeru Goloba ni slišati nobenih pravih kritik.

Vir: Twitter