Bo stranka SD čez dva tedna staršem uredila brezplačne vrtce in kosila za otroke? Ostaja to še ena mrtva črka na papirju za potrebe volitev?

Foto: Twitter (Janki)

Da stranka Socialnih demokratov predvolilne obljube največkrat kar preskoči ali pozabi na njih, verjetno ni potrebno posebej izpostavljati. Vse bolj se kaže, da so narejene tako, da ljudje namenijo tisti odstotek svojih glasov stranki, ta se uvrsti v parlament, globoka država pa “plasira” novo stranko, ki ji volivci “nasedejo” in SD gre v koalicijo ter posledično vlado.

Vse kaže, da tudi tokrat ni bilo nič drugače, saj namreč več kot 100 dni po volitvah in 70 dnevih vlade v stranki še vedno niso realizirali svoje obljube 30 dni do zdravnika. Medtem, ko se je Golobovi vladi mudilo sprejemati zakone vezane na RTV in posamezne nevladne organizacije, so v SD kot kaže na to obljubo pozabili oziroma jo smatrajo kot nepotrebno.

Ne gre pa za edino obljubo, ki bo kot kaže ostala nerealizirana. V stranki so pred volitvami govorili kako bodo poskrbeli za brezplačne vrtce in kosila za otroke. Do začetka novega šolskega leta sta še dobra dva tedna v programu vlade, pa ni nikjer mogoče zaznati interesa, da bi se to področje uredilo kot so zapisali v svojem programu v stranki SD.

Vse kaže, da je za vlado pomembneje kadrovati lojalne kadre na ključne položaje, kjer bodo lahko nadzorovali obveščenost ljudi, kot pa izpolnitev svojih predvolilnih obljub.

Vir: Twitter