Na RTV Slovenija bi v luči aktivizma kar med volilnimi opravili spreminjali pravila Državne volilne komisije?

Foto: Zajem zaslona (Twitter/Janez Janša)

“V diktaturi prikrajajo pravila igre med tekmo, v svobodi pač ne. Razen če sta pojma zamenjana,” je zapisal nekdanji premier Janez Janša. Kot je poročala RTV Slovenija je namreč mogoče, da bi Državna volilna komisija (DVK) pravila spreminjala, kar sredi referendumskih oziroma volilnih opravil.

Kot poroča RTV Slovenija naj bi DVK z izgovorom, da se Vladi RS mudi z uveljavitvijo zakona o dolgotrajni oskrbi razmišlja o skrajšanju roka za razglasitev končne odločitve volivk in volivcev na referendumu. O tem odločajo člani DVK, je paše zanimivo, da v kolikor bi se za takšno potezo odločili, bi le ta veljala za vse tri referendume.

In o kateri temi bodo volivke in volivci še odločali poleg Zakona o dolgotrajni oskrbi? Na referendumu bo namreč še vprašanje o spremembi Zakona o RTV Slovenija in Zakona o vladi. Zato je zelo zanimivo ali je res, da se vladi mudi z Zakonom o dolgotrajni oskrbi ali je v ozadju kakšna drugačna težnja?

Na navedbe RTV Slovenija so se že odzvali na DVK, kjer so pojasnili, da takšnega predloga kot ga navajajo na RTV Slovenija niso prejeli.

Vir: Twitter