Po poročanju Novega tednika bo v okolici celjskega pokopališča danes, 31. oktobra in jutri, 1. novembra od 7. do 17. ure veljala začasna sprememba prometnega režima z enosmernim prometom na Mirni poti in Teharski cesti, ki vodita do pokopališč. Le za avtobuse, invalide in taksije bo dovoljen dvosmerni promet.

Reditelji bodo tisti, ki bodo promet usmerjali. Celebus bo ta dva dneva vozil na dveh linijah, na relaciji Hudinja-Nova vas-Lava–železniška postaja–Breg–Polule–Skalna klet–Teharska cesta, po Mirni poti na pokopališče in s pokopališča po Kolškovi ulici, med 10. in 16.45 uro. Obenem bo Celebus vozil na relaciji Železniška postaja–Mestno pokopališče Celje, po Mirni poti na pokopališče in s pokopališča po Kolškovi ulici, med 8. uro in 16.45. Vozni red najdete na spletnih straneh Mestne občine Celje in podjetja Nomago.

Tudi v Velenju so zaradi zelo povečanega obiska pokopališč v teh dveh dneh spremenili prometni režim vožnje z brezplačnim mestnim avtobusom Lokalc, občankam in občanom so za danes in jutri omogočili vožnjo z Lokalcem tudi do pokopališča v Podkraju. Med in 18. uro bo tako Lokalc na ta dva dni vsakih 30 minut odpeljal z Avtobusnega postajališča Velenje na Gorico, v Šalek, do postaj na Tomšičevi cesti in pri Tržnici ter proti postajališču Rudarski dom (stari kino). Lokalc bo tam v krožišču obrnil ter bo pot nadaljeval proti železniški postaji (in ne proti mestnemu štadionu) in po Partizanski cesti proti Podkraju. V teh dneh bo promet mimo pokopališča v Podkraju enosmeren, bo Lokalc nadaljeval pot čez Lokovico in po Partizanski cesti nazaj proti mestu. Na postajališčih pri Cvetličarni Iris ter pri Vili Bianci se bo ustavil ter se nato vrnil na Avtobusno postajališče Velenje.

Danes in jutri bo spremenjen prometni režim tudi v okolici pokopališča Slovenske Konjice. Enosmerni prometni režim ta dva dni velja v Tattenbachovi, Cvetlični in Aškerčevi ulici. Parkirna mesta v neposredni bližini pokopališča so omejena, naj obiskovalci uporabijo bližnja javna parkirišča (pri športni dvorani, osnovni šoli, cerkvi …). Za jutri bo za obisk pokopališča Slovenske Konjice zagotovljen tudi brezplačni avtobusni prevoz na relaciji Parkirišče Spar–pokopališče Slovenske Konjice in nazaj, in sicer med 9. in 17. uro.

Vir: Novi tednik.