Bodo novinarji na Večeru z izgubo služb plačevali “nespametne” tožbe družbe proti Bojanu Požarju?

Foto: Zajem zaslona (Osrednja knjižnica Slovenj Gradec)

Minilo je komaj leto dni od kar je Martin Odlazek postal solastnik Večera, ko se tam zaposlenim novinarjem obetajo nova odpuščanja. Kot ob tem poroča Nova24TV naj bi poslovodstvo medijske hiše na seji sveta delavcev potrdilo odpuščanje zaposlenih. Pri tem pa naj bi že protestiralo Društvo novinarjev, katerega predsednica je zaposlena tudi na Večeru.

Novinar Bojan Požar je ob tem zapisal, da se Večer po komaj letu dni, od kar je solastnik postal Martin Odlazek, srečuje z negativnim poslovanjem. Pri tem si zastavlja vprašanje, če za takšno poslovanje morda niso krive tudi slap tožbe Večera proti njemu. V zadnjem obdobju jih je namreč bil 5 in vse je družba izgubila.

V nadaljevanju je Požar dodal, da je družba tako izgubila okoli 10 tisoč evrov, kar pomeni 6 do 7 solidnih novinarskih plač.

Na slabo poslovanje novih lastnikov in vodstva v Večeru pa naj bi opozarjali tudi v Društvu novinarjev, ki takšni odločitvi vodstva po odpuščanju ostro obsojajo. V društvu so namreč prepričani, da bi morali celo zaposliti nove ljudi, ker naj bi bilo dela na Večeru več kot dovolj oziroma celo preveč za obstoječe število zaposlenih.

Vir: Nova24TV in Twitter