Bodo Peter Svetina, Mojca Prelesnik, Tomaž Vesel in Robert Šumi povedali kdo politično pritiska na njih? Ali gre samo za trače in predvolilno politikantstvo?

Foto: Zajem zaslona (YouTube)

Včeraj je Večer pripravil članek v katerem piše o sestanku Petra Svetine – varuh človekovih pravic, Mojce Prelesnik – informacijska pooblaščenka, Tomaža Vesela – predsednik Računskega sodišča RS in Roberta Šumija – predsednik KPK. Na sestanku naj bi po navedbah Večera govorili o političnih pritiskih, ki se vrstijo na njihovo delo.

Novico omenjenega medija je komentiral tudi raziskovalni novinar Bojan Požar, ki je zapisal, da v kolikor so res govorili o tej temi je potrebno navesti: “Kdo, kdaj, kje in kako pritiska?! Povejte, jasno glasno! Toliko poguma pa vendar zmorete!” Požar je še zapisal, da v kolikor tega ne bodo storili oziroma niso pripravljeni povedati gre za trače in predvolilno politikantstvo.

Glede na navedbe v članku je Požar še prepričan, da bi moral novinar, ki je ta članek pripravil od vseh 4 izrecno zahtevati, da se konkretno izjasnijo o teh pritiskih.

Na drugi strani pa je Edvard Kadič prepričan, da so omenjene štiri osebe odgovorne za popolno zrušitev pojma integritete v slovenskem prostoru. Kadič je še zapisal “Slo ima zdaj resen izziv kako razne regulatorne in nadzorne funkcije nazaj vzpostaviti kot samostojne akterje s hrbtenico (integriteto), ne pa kot politične aktiviste (leve ali desne!).”

Vir: Twitter