Bodo zaradi Golobove napovedi o nadzoru javnih uslužbencev “zazvonili rdeči alarmi” pri Varuhu človekovih pravic, Informacijski pooblaščenki in Varuhu enakosti?

Foto: (YouTube)

Napoved Roberta Goloba, da bo od svojih ministrov zahtevo pripravo dokumentov o vseh zaposlitvah javnih uslužbencev v času vlade Janeža Janše, je na socialnih omrežjih dvignila veliko prahu. Na drugi strani še ni bilo nobenega odziva s strani različnih varuhov, ki bi naj varovali človekove pravice in so v času vlade Janeza Janše nenehno izražali določene pomisleke.

Politični analitik Mitja Iršič je takšno napoved poimenoval kar seznami smrti za katere mora slišati EU. Pri tej napovedi Goloba namreč ne gre za poklicne politike. “Vlada targetira navadne uradnike. Gre za napad na RESNIČNO civilno družbo, ne tisto, ki je v petkih biciklirala po Ljubljani. Če se EU ukvarja z Madžarsko, se bo zdaj morala s Slovenijo. Pišemo,” je zapisal Mitja Iršič.

Edvard Kadič pa je ob tem pa je ob tem z malo cinizma pripomnil: “Brez skrbi, bo Varuh človekovih pravic posredoval, pa Informacijska pooblaščenka in Varuh enakosti, pa pooblaščenci za mobing …” 

Ob vsem tem bo resnično zanimivo videti, kako se bodo različne institucije odzvale na to Golobovo napoved.

Vir: Twitter