Boj starih garnitur na RTV za oblast ne pozna meja – sedaj s sarkazmom nad Valentino Plaskan

Valentina Plaskan. Foto: Twitter)

Tako imenovane stare garniture na RTV Slovenija kot kaže poskušajo vse, da bi obdržale status quo in svojo dosedanjo politiko delovanja. Tako so denimo ustvarili portal tukajsmo.info, kjer naj bi poročali o domnevno zaostrenih razmerah na nacionalki od kar se je začela pluralizacija oziroma so se pričele dogajati spremembe na tem nacionalnem mediju.

Tokrat sta tarča njihovega negodovanja postali Ksenija Koren in Valentina Plaskan. Prva verjetno, ker je sodelovala tudi s SDS in ne samo levimi strankami, druga pa, ker je prišla iz Planet TV, ki je v času volitev bil pripravljen prisluhniti vsem stranka in jim dati možnost predstavitve njihovega programa.

V svojem pogledu sedaj namreč vodstvo RTV obtožujejo, da so dodelitev pravic za predvajanje olimpijskih iger do leta 2032 na RTV Sloveniji izkoristili za tiho delovanje na področju urednikovanja. Zaradi bolniške odsotnosti Jadranke Rebernik je njeno delo prevzela Ksenija Koren. Ta je zaposlene v sporočilu prosila, da pri uvajanju v urednikovanje pomagajo Valentini Plaskan. Takšna prošnja je pri nekaterih zaposlenih naletela na posmeh in privoščljivost. Hkrati pa predsednika Programskega sveta Petra Gregoriča obtožujejo, da je izredno naklonjen Plaskanovi.

Vse to kaže, da nekateri na RTV Slovenija še vedno ne želijo v svoj “zaprti” krog spustiti drugače mislečih oziroma mladih kolegov, ki imajo drugačen pogled. Odzval pa se je tudi direktor televizije Uroš Urbanija, ki je prepričan, da smo na RTV priča sovraštvu, šovinizmu, ljubosumju , mizoginiji, zaničevanju in podcenjevanju do kolegov.

Vir: Tukajsmo.si