Bojan Požar: “Mnogi predstavniki nove generacije politikov – Asta Vrečko, Levica, so bolj izključevalni kot politiki tranzicijske levice v 90. letih!”

Asta Vrečko. (Foto: Zajem zaslona Twitter/Edvard Kadič)

Kljub žuganju Roberta Goloba pred enim letom, kako so v Sloveniji potrebne spremembe, ker naj bi nam vladal fašizem. In kaj imamo danes? Politično garnituro, ki odslavljajo vse, ki z drugače mislečimi pokadijo cigareto, se klanjajo totalitarnim simbolom in diktatorskim voditeljem ter nenazadnje v vsem, ki se ne strinjajo vidijo sovražnike.

Ena najbolj “doslednih” pri tem in tista, ki ji je oblast najbolj “stopila v glavo” je kulturna ministrica Asta Vrečko. Po tem, ko je ponosno pozirala pred kipom diktatorja Josipa Broza Tita in, ko s ponosom nosi rdečo zvezdo, si je sedaj še kot prvi funkcionar privoščila nastop na Čebinah.

Tam je namreč potekala proslava ob ustanovitvi Komunistične partije in na njej se je pojavila ravno ministrica Asta Vrečko. Gre za isto Asto Vrečko, ki je kot ministrica dosegla, da se zapre Muzej slovenske osamosvojitve. Na eni strani se tako sramuje največjega zgodovinskega dogodka – osamosvojitve, na drugi pa se klanja totalitarnemu režimu, ki je pomoril mnogo nedolžnih ljudi.

“Khm, nekateri, pravzaprav kar mnogi predstavniki “novih generacij” SLO politike, na primer Asta Vrečko, Levica, Ministrstvo za kulturo, so žal še dosti bolj izključevalnih, kot velika večina tistih politikov, ki izhajajo iz 80. ali 90. let slovenske politike.” Takšno je mnenje novinarja Bojana Požarja o aktualnih politikih in njihovih dejanjih.

Vir: Twitter