Bojan Požar nastop opozicije KUL na RTV Slovenija označil za brutalni polom, ker niso imeli v naprej pripravljenih vprašanj

Foto: Twitter (Bojan Požar)

Včeraj je nacionalna televizija po pogovoru s predsednikom vlade Janezom Janšo, pripravila še pogovor z opozicijo KUL, predsednikom SNS Zmagom Jelinčičem Plemenitim in predsednikom DeSUS Ljubom Jasničem. Predvsem odgovori voditeljev opozicije KUL so bili izredno zmedeni, saj so velikokrat predvsem na temo boja z epidemijo povedali, da bi predlagali enake ukrepe kot jih je vlada, a ko jih je voditeljica opozorila, da saj tako je naredila trenutna vlada, so šli odgovori v smeri, da ne na takšen način.

Luka Mesec je tako za odgovor o tem, kaj bi vlada v kateri bi bila Levica dejansko storila potreboval kar tri vprašanja voditeljice Lidije Hren. Pri tem je Luka Mesec pokazal “odlično” politizacijo in izmikanju odgovorom. Edino kar je po tretjem vprašanju voditeljice uspel v zvezi z epidemijo in ukrepi povedati je bilo, da bi bilo potrebno umiriti situacijo v državi. Kot vemo bi ravno to lahko naredila opozicija KUL s sodelovanje z vlado pri ukrepih, ki jih je le-ta sprejela za zajezitev širjenja virusa.

Na drugi strani je Andreja Katič SD prepričana, da bi bilo potrebno epidemijo covida-19 depolitizirati, a je pri tem pozabila, da ravno opozicija KUL politizira to temo. Ob tem je Katičeva še dejala, da bi stranka SD v boju z epidemijo dala besedo stroki in vodila pogovor z ljudmi. Ko ji je voditeljica dejala, da bi lahko to naredili kot opozicija, je bil odgovor, da so to počeli, vendar je ob tem verjetno pozabila kako so nasprotovali določenim ukrepom, ki jih je predlagala vlada.

Foto: Twitter (SD)

Alenka Bratušek SAB je prepričana, da bi mogla vlada krizo reševati z dialogom in trenutno stanje primerjala s časom, ko je prevzela vlado in je bilo govora o prihodu “trojke”. Ker tudi Bratuškova na konkretna vprašanja ni podala konkretnih odgovorov je voditeljico Lidijo Hren zanimalo kaj bi dejansko storila drugače v epidemiji, kot je trenutna vlada. Ponovno je dejala, da sta v času epidemije problematična dialog in sodelovanje. Vlada naj bi po njeno ukrepe sprejemala brez zakona in zakonske podlage, zato je Ustavno sodišče vse te ukrepe tudi razveljavilo.

Marjan Šarec je tudi tokrat kot že nič kolikokrat poprej povedal, da je težava trenutne vlade način komuniciranja in da bi morala vlada zamenjati dr. Milana Kreka in jelka Kacina. Kaj drugega konkretnega kaj bi sam z vlado v času epidemije storil drugače kot trenutna vlada ni uspel povedati. Pri tem je tudi pozabil, da je vlada Janeza Janše v času epidemije sprejemala ukrepe, ki bi jih morala vlada Marjana Šarca že v času, ko se je opozarjalo na bližajočo se epidemijo.

Kmalu po pogovoru z opozicijo KUL na RTV Slovenija so se na družbenih omrežjih pojavila mnenja o nastopu predvsem Luke Mesca (Levica), Andreje Katič (SD), Alenke Bratušek (SAB) in Marjana Šarca (LMŠ). Novinar Bojan Požar, ki je napisal, da v kolikor opozicija KUL predhodno ne dobi vprašanj, ki jim bodo zastavljena popolnoma odpovedo.

Borut Rončević je v odzivu na nastop opozicije KUL zapisal, da je v Sloveniji nastopil čas, ko bo potrebno spoznati, da ima ravno opozicija KUL težave s komuniciranjem.

Edvard Kadič strokovnjak za komuniciranje je zapisal, da je pogovor z opozicijo KUL samo v minutah kako globoko levo je vse skupaj medijsko zakopano. Prepričan je še, da v kolikor RTV Slovenija vse opravi profesionalno kot je bilo to storjeno včeraj se bos stanje zelo hitro razjasnilo.

Po besedah Boštjana M. Turka se na levem političnem polu vidi negativna selekcija, ki se je dogajala skozi leta in to naj bi bila njihova zadnja postaja. V svojem tvitu je še malo hudomušno dodal: “Zatorej, ne obupajte, Kulovci, še huje bo.”

Novico o pogovoru opozicije KUL, prvaka SNS Zmaga Jelinčiča Plemenitega in predsednika DeSUS Ljuba Jasniča na RTV Slovenija pa je Zmago Jelinčič Plemeniti komentiral z besedami: Po takšni oddaji je potem jasno, zakaj nisem bil zaželen gost. Edini, ki odgovarjal na vprašanja. Edini, ki ne rabim v naprej določenih vprašanj. Saj ste gledali. Pohvalim pa lahko voditeljico Lidijo Hren. Se že veselim naslednjih soočanj.

Zmago Jelinčič Plemeniti je namreč v pogovoru pohvalil ukrepe vlade in ker ti resnično gredo v smeri pomoči ljudem in gospodarstvu za čim lažje spopadanje z epidemijo je povedal, da jih podpirajo v SNS. Da se Slovenija še vedno tako močno spopada epidemijo je pripisal dezinformacijam, ki se pojavljajo na različnih družabnih omrežjih in medijih.

Uredništvo