Bojan Požar o tem, da Zvezdan Martič v DZ ne pove popolnoma nič: “Se prav vidi, da igra v ligi, ki je nad njegovimi sposobnostmi.”

Foto: Zajem zaslona X / Bojan Požar

Politično kadrovanje in nestrokovna izbira kadrov, tudi na RTV Slovenija je bila glavna mantra Golobove vlade, vse do zamenjave vodstva nacionalnega medija z njihove strani. Dane, ko v Državni zbor pride novo vodstvo – Zvezdan Martič in le ta na odboru ne zna povedati nič, ker se ni pripravil, pa s strani Golobovih ni slišati nobene kritike na račun nestrokovnosti.

Dvojna merila levice so postala že več kot ustaljena praksa in nič drugače ni v primeru nacionalne RTV Slovenija. Kljub prepričevanju o depolitizaciji s strani vladajoči, njihov kader danes iz nastopa v nastop kaže, da je na položajih izključno zaradi svojih nazorov in nikakor zaradi strokovnih kompetenc. Saj namreč je nedopustno, da predsednik uprave RTV Slovenija Zvezdan martič, ko se obravnava svoboda medijev, ne pove popolnoma nič, ker se naj ne bi pripravil na sejo pristojnega odbora državnega zbora.

Na seji odbora za kulturo se je namreč zgodilo, da je poslanka Svobode Tamara Vonta, dala besedo Zvezdanu Martiču, ta pa ji je odgovoril: “Jaz sem popolnoma presenečen. Ker razen vabila na to, nisem dobil nobene informacije. Nisem se niti pripravil”. Za takšne besede predsednik uprave nacionalnega medija vidi v tem, da naj bi vabilo dobil šele dan pred potekom seje. Predsednik uprave se na sejo ne pripravi, kljub temu, da poslanci obravnavajo pluralnost in svobodo medijev.

Njegov nastop je komentiral tudi dolgoletni novinar Bojan Požar: Danes na odboru @Drzavnizbor za kulturo, med obravnavo poročila @EKvSloveniji o stanju pravne države, pluralnosti in svobode medijev: Zvezdan Martič, novi predsednik uprave @RTV_Slovenija zgleda in govori, kot bi prišel z ulice. Se prav prav vidi, da igra v ligi, ki je nad njegovimi sposobnostmi.

Vir: X