Bojan Požar odzive zaposlenih na RTV po referendumu opisal z besedami: “Itak, saj zdaj dobijo RTV tudi v upravljanje, brez vsakega nadzora. Vsakič, ko ji zmanjka denarja višji prispevek”

Foto: Zajem zaslona (TV3 Slovenija, RTV Slovenija in YouTube)

Po izidu nedeljskega referenduma vezanega na RTV Slovenija, so nekateri pričeli glasno opozarjati, da lahko pričakujemo razgradnjo pluralnega novinarstva. Eden od takšnih je tudi Bojan Požar, po mnenju katerega na nevarnost takšnega početja kažejo odzivi nekaterih novinarjev na RTV Slovenija.

Portal N1 je namreč kaj kmalu po razglasitvi neuradnih rezultatov, povzel odzive nekaterih novinarjev na RTV Slovenija, ki so si vse skozi prizadevali, da bi se vzpostavil režim po meri trenutne oblasti. Tako so denimo povzemali odzive Saše Krajnca, Jasmine Jamnik in Elen Batista Štader. Gre za novinarje, ki so odkrito simpatizirali s trenutno oblastjo ter nasprotovali napovedanim spremembam na RTV Slovenija, ki bi lahko vodile v pluralizacijo.

Takšne odzive je novinar Bojan Požar povzel z besedami: “Itak, saj zdaj dobijo RTV Slovenija v upravljanje, brez vsakršnega nadzora. In višji prispevek, vsakič ko jim zmanjka denarja. V zameno za enoumje, pod krinko novinarstva.”

Ob tem odzivu Bojana Požarja je uporabnik socialnega omrežja malo hudomušno pripomnil: “Niko Kovač za novo direktorico televizije! Si mar ni zaslužila?”

Vir: Twitter