Celo Luka Goršek iz SD začuden, da sta lahko Šarec in Črnčec 2 milijona evrov namenila nedelujočemu podjetju in priznava norčevanje vlade iz ljudi

Foto: Posnetek zaslona

Eden najbolje obveščenih novinarjev v Sloveniji Bojan Požar je pred dnevi razkril, da težav s podeljevanjem javnega denarja preko javnih razpisov ni imela samo Sanja Ajanovič Hovnikova. Kot pojasnjuje Požar je glede na zadnji javni rapis v “režiji” Marjana Šarca in Damirja Črnčeca, bila nekdanja ministrica za javno upravo prava amaterka.

S Sloveniji smo namreč kot kaže pod Golobovo vlado priča podeljevanju denarja preko javnih razpisov do prave anomalije. Tako naj bi po poročanju Požareporta Šarec in Črnčec poskrbela za pridobitev 2 milijonv evrov podjetju, ki sploh ne posluje. Omenjena akterja naj bi denar namenila za ustvarjanje “dokumentarno resničnostne serije”, s katero bi skušali mlade prepričati, da bi se odločili za služenje vojaškega roka.

Na rapis naj bi se tako po poročanju Požarja prijavila samo dva ponudnika. pri tem naj bi ministrstvo za obrambo enega od ponudnikov izločilo, ker naj ne bi izpolnjeval vseh pogojev. Na drugi strani pa je posel dodelilo podjetju, ki je v lasti nekdanjega vojaškega specialca, vendar le to naj sploh ne bi poslovalo. Celotno razkritje Požareporta vam je dostopno na tej povezavi.

Na poročanje več slovenskih medijev o takšnih finančnih rabotah se je oglasil Luka Goršek iz podmladka SD. Celo Goršek je izrazil začudenje in nestrinjanje, da minister ter državni sekretar namenita 2 milojona evrov podjetju, ki sploh ne deluje. Hkrati je priznal, da vlada s svojim delom v tem mandatu podcenjuje ljudi ter se norčuje iz njih.

Vir: Požareport in X