Bojan Požar: “Robert Golob palestinsko-izraelskih odnosov sploh ne pozna in o tem verjetno nikoli ni bral. Cesar je pač gol.”

Foto: Zajem zaslona X

Ne samo prvak opozicije Janez Janša, tudi mnogi drugi strokovnjaki so ob vladnem priznanju Palestine opozorili, da si Slovenija dela več škode kot koristi. Hkrati pa se je pokazalo, da ob tem vprašanju predsednik vlade nima ravno prave predstave in vse dela izključno z namenom nabiranja političnega kapitala v Sloveniji. To se je nenazadnje pokazalo na soočenju, ki sta se ga udeležila oba predsednika največjih parlamentarnih strank na N1.

https://x.com/BojanPozar/status/1796224398393053341

Predsednik vlade je s svojimi floskulami pokazal, da o zadevi nima osnovnih znanj, saj je edino pomembno zanj, da Slovenija prizna Palestino. Drugi dejavniki v regiji ga ne zanimajo. Hkrati pa je Janezi Janši očital, da težko posluša dejstva o priznanju Palestine. Predsednik SDS-a je Golobu tudi pojasnil, da Slovenija v Združenih narodih predstavlja zahodno Evropo, ki temu ni naklonjena, zato gre več kot za očitno solo akcijo Golobove vlade.

“Tko, čist realno. Golob teh zunanjepolitičnih razmerij, palestinsko-izraelskih odnosov in to … sploh ne pozna, o tem najverjetneje nikoli ni bral, po izobrazbi tudi ni družboslovec, niti ga to osebno ne zanima. Cesar je pač gol,” je o znanju Goloba o Palestini pojasnil novinar Bojan Požar.

Vir: X