Bojan Požar: “Stavka na RTV Slovenija ni nobena stavka, ampak politični performans na naše stroške”

Foto: Twitter (Bojan Požar)

Včeraj je na RTV Slovenija v organizaciji enega od treh sindikatov potekala domnevno stavka v imenu vseh zaposlenih. Takšna odločitev in izvedba je v javnosti požela kar nekaj neodobravanja in razmišljanje v smeri, da gre več kot očitno samo za politično naravnan dogodek in nikakor stavko v korist delavcev.

Novinar Bojan Požar je dogodek pospremil z besedami: “Ob današnji stavki (enega od 3 sindikatov) na RTV Slovenija, ki ni nobena stavka, ampak več kot očitno zgolj politični performans, na naše stroške itak: delovne knjižice v roke, pa adijo. Naj si naredijo svoj(e) portal(e), svoje medije, in tam počnejo, kar pač hočejo.”

“To ni stavka, to je protest. Protest je državljanska pravica, ne delavska. Zanj veljajo druga pravila. Ponavadi ne morete kar sredi službe na protest,” je kritiko denimo izrekel Tomaž Štih.

Na zadevo se je odzval tudi direktor RTV Slovenija Uroš Urbanija: “Del protestnikov na @RTV_Slovenija skupaj s svojo odvetnico izvajajo izjemne pritiske na urednike in zahtevajo objavo svojih reklamnih spotov in to – pozor – celo znotraj informativnih oddaj. Nekaterim res ni jasno, da RTV ni njihova last. Sklicujejo se pa na ustaljeno prakso.”

Vir: Twitter