Bojan Šrot včeraj preklical sklepa o zaprtju otroških in športnih igrišč ter o prepovedi zbiranja na otroških in športnih igriščih na javnih površinah

Foto: pixabay.com

Župan Mestne občine Celje Bojan Šrot je z včerajšnjim dnem preklical sklepa o zaprtju otroških in športnih igrišč ter o prepovedi zbiranja na otroških in športnih igriščih na javnih površinah v Mestni občini Celje, so sporočili iz Mestne občine Celje.

Tako kot drugod po Sloveniji so bila tudi v Celju otroška in športna igrišča zaprta od 16. marca, ko so na občini občanke in občane pozvali k samozaščitnemu ravnanju za preprečevanje širjenja koronavirusa. V dneh, ki so sledili, so tudi na MOC sprejeli številne ukrepe za pomoč občankam in občanom.

V teh dneh prihajajo do ugotovitev, da so bili pri tem uspešni. Reagirali so pravočasno in učinkovito, širjenje virusa so uspešno zajezili tudi zaradi odgovornega obnašanja večine prebivalk in prebivalcev celjske občine.

Ta teden je v Celju ponovno začel voziti Celebus (do konca maja vozi brezplačno). Ukinili so dežurstvo klicnega centra na Mestni občini Celje, predstavniki Civilne zaščite pa so še naprej za njune primere dosegljivi na telefonski številki (03) 491 09 20.

M.I.