Predstojnik Centra za nalezljive bolezni Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) Mario Fafangel zapušča svetovalno skupino za covid-19 pri ministrstvu za zdravje, so za STA potrdili na NIJZ. Vladni govorec za covid-19 Jelko Kacin je na dopoldanski novinarski konferenci potrdil Fafangelov izstop iz skupine in dodal, da o morebitnih frustracijah drugih članov, ker ukrepi ne prijemljejo, ne more govoriti, saj da je to stvar vodje strokovne skupine covid-19 in članov. Da se z njegovim odhodom ne bo kaj dosti spremenilo – razmere se v epidemiji počasi spreminjajo in treba je najti konsenz z vlado in z družbo, pa je komentirala vodja svetovalne skupine Bojana Beović.

Mario Fafangel je ministra za zdravje Tomaža Gantarja uradno obvestil o svoji odločitvi in tudi pojasnil razloge za to. A javno razlogov ne bo pojasnjeval. Fafangel je sicer nedavno v pogovoru za Mladino pojasnil, da se z nekaterimi veljavnimi ukrepi za omejitev širjenja epidemije covida-19 ne strinja.

Vladni govorec za covid-19 Jelko Kacin je na dopoldanski novinarski konferenci potrdil Fafangelov izstop iz skupine in dodal, da o morebitnih frustracijah drugih članov, ker ukrepi ne prijemljejo, ne more govoriti, saj da je to stvar vodje strokovne skupine covid-19 in članov. V svetovalni skupini so sicer štirje predstavniki NIJZ. Kdo ga bo nadomestil, pa za zdaj še ni znano.

Avtorica Sara Kovač, več lahko preberete tukaj.