Današnji podatki kažejo, da so razmere vse bolj resne. Virus se ne le širi, ampak se širi vedno hitreje. Epidemiološka poizvedovanja še potekajo, a razmere zahtevajo ukrepanje, saj do sedaj sprejeti ukrepi niso v zadostni meri pripomogli k zamejevanju širjenja virusa.

Včeraj sta bila opravljena 4902 testa, kar pomeni da se nam povečujejo kapacitete. Potrjenih pa je bilo kar 707 okužb. Še bolj kot sama številka okuženih pa je zaskrbljujoč odstotek pozitivnih. V torek je bilo tako 14,4 odstotka pozitivnih. Iz bolnišnici jih je trenutno 210, odpuščenih pa je bilo 35, medtem ko sta dve osebi umrli. Okužbe se povečujejo tudi v domovih za starejše, v Trubarjevem domu za starejše je 35 okuženih stanovalcev in 15 zaposlenih. V domu Rakičan je okuženih 27 stanovalcev in 11 zaposlenih, okužbe pa se tako še vedno večajo v Domu v Kranju.

Evropa je vse bolj okužena, kjer ni nobene zelene države. Epidemija narašča strahovito vsepovsod po EU, praktično vse države so rdeče. Slovenija tukaj ni izjema, saj smo iz 297 okuženih dosegli število 707, incidenca v 14-dnevnem obdobju pa je 202,75. Kljub velikemu številu okužb imamo zelo malo mrtvih, ki govori o kvaliteti delovanja zdravstva. Največ okuženih v zadnjih 14-dnevih imamo na Gorenjskem in Koroškem.

Avtorica Sara Rančigaj, več lahko preberete tukaj.