Bomo dobičke samooklicanega Steva Jobsa slovenske enegretike sedaj ljudje plačevali še z višjimi cenami, že tako najdražje elektrike v Evropi?

Foto: Zajem zaslona (Twitter/Sofija Pika Simič)

Za slovensko tranzicijsko levico je bil Robert Golob sinonim za uspešnega podjetnika, pa naj bo to na področju energetike ali na splošno v gospodarstvu. S takšnimi “preferencami” so ga tudi lansirali na politični parket, hkrati pa Janeza Janšo prikazali kot grdega račka, ker mu v času njegove vlade ni bil podaljšan mandat na čelu GEN-i. In danes je več kot očitno zakaj so nadzorniki sprejeli takšno odločitev, saj se kaže kako neuspešno je vodil energetiko, kar pa danes občutijo vsi v Republiki Sloveniji.

Kljub temu, da imamo po mnenju tranzicijske levice enega najuspešnejših elektro gospodarstvenikov na vrhu vlade, plačujemo najvišjo ceno električne energije v Evropi. Kot, da to še ni dovolj se obetajo nove podražitve, saj se izteka znišana prispevna stopnja za električno energijo. Kljub temu pa ta stopnja ni največja težava ampak je težava politika GEN-i, ko ga je vodil Robert Golob in je ta zelo mačehosko delal z energijo in Nuklearne elektrarne.

Največja težava Slovenije je danes in kar priznava tudi prvi mož ELES-a, je da mora Slovenija kupovati električno energijo. Namreč v času direktovanja Goloba na GEN-i je ta električno energijo prodajal v tujino in s tem ustvarjal velike dobičke, ki so si jih potem lahko izplačevali. Ta prodaja pa se je vršila za prihodnja leta in danes se Slovenija sooča s pomanjkanjem električne energije, kar državo sili v kupovanje le te. To pa posledično prinaša višje cene kot bi jih lahko imeli, če bi uporabljali dma proizvedeno elektriko. Tako bodo državljani še enkrat več plačevali za grehe gospodarstvenikov tranzicijske levice.

Vir: Twitter