Ljubljana, 23. februar 2021 – Po izglasovani nezaupnici bi mnogi pričakovali, da se bodo razmere na političnem parketu umirile. Kljub vsemu se to ni zgodilo ampak so zadeve še bolj zaostrile in se je pričelo »streljanje« s praznimi naboji. To se dogaja kljub temu, da bi bilo še kako pomembno stopiti skupaj in iz krize najti najhitrejši izhod. “Samo s skupnimi močmi lahko kaj naredimo,” je v oddaji Kdo vam laže? poudaril voditelj Boris Tomašič. Ob tem je Tomašič še poudaril, da se ljudje ne smejo slepiti in misliti, da je konec epidemije.

Kljub vsemu se zadeve v Sloveniji umirjajo in smo lahko prišli v oranžno fazo ter so se lahko zato odprle tudi nekatere dejavnosti. “Ni pa še konec, razkužujte roke, držite varnostno razdaljo, nosite maske in ne družite se po nepotrebnem,” je izpostavil in opozoril, da je potrebno zavedanje, da se nam lahko odprtje vrne kot bumerang.

Takšno dogajanje, ki smo mu priča v Sloveniji je po besedah Borisa Tomašiča zelo nenavadno za demokratične ureditve. Z vložitvijo konstruktivne nezaupnice, ki jim ni uspela, je po tem ekstremna levica pričela z novimi napadi, katerega izvajajo na povsem svoj nenavaden način. “Za vsako ceno poskušajo zrušiti to vlado ob asistenci novinarjev velikega števila medijev, grozijo z ulico, pozivajo k umorom in pobojem ter izvažajo izmišljene afere v tujino,” je poudaril Tomašič.

Tomašič je v oddaji opozoril na podporo nekaterih medijev glede boja levice za oblast, predvsem je opozoril na Tanjo Gobec na RTV Slovenija. Ta zaveda se je še kako pokazala v nedelja, ko je gostila Alenko Jeraj in Matjaža Hana in jima zastavila vprašanja vezana na volilno zakonodajo oziroma kako so v Državnem zboru s spremembo volilne zakonodaje določili koga bodo volivci poslali v hram demokracije, saj naj bi bilo to po mnenju Tanje Gobec bistvo ustavne odločbe. “Volilna zakonodaja je bila spremenjena na način, da so se spremenili volilni okraji. Ustavno sodišče je namreč poudarilo, da so med okraji prevelike razlike. Nekateri so namreč po dvakrat večji kot drugi. Bistvo ustavne odločbe je bilo, da imajo vsi približno enake možnosti za izvolitev, torej, da bi za izvolitev v enem okraju potreboval približno enako število glasov. Če pa želite, da bi imeli ljudje večji vpliv na to, kdo bo poslanec, je pa za to primeren večinski volilni sistem. Vsak volilni okraj namreč dobi enega poslanca,” je v določeni meri voditeljici na RTV Slovenija odgovoril Boris Tomašič.

 

Video in več lahko vidite na spodnji povezavi.

Vir:Nova24TV