Boris Tomašič: “Robert Golob nima nobenih težav z laganjem, nima nobenega moralnega zadržka za laganje”

Foto: Twitter (arnika)

Voditelj Nove24Tv Boris Tomašič, se je v oddaji Kdo vam laže dotaknil in analiziral izjave tako Tajane Bobnar, kot nekdanje notranje ministrice in predsednika vlade Roberta Goloba, okoli očiščenja policije. Kot je v oddaji poudaril Tomašič še vedno bolj verjame Tatjani Bobnar in Boštjanu Lindavu. “Robert Golob nima nobenih težav z laganjem, nima nobenega moralnega zadržka za laganje,” je bil v oddaji kritičen Boris Tomašič.

https://x.com/Dolinarjev_vnuk/status/1719107347895742637?s=20

Da Robert Golov velikokrat govori neresnico, kaže tudi dejstvo, da je pred volitvami vlado Janeza Janše označil za fašistično, v predvolilnem soočenju na POP TV pa zanikal, da bi kdaj kaj takšnega dejal. V nadaljevanju Tomašič prikaže politiko Roberta Goloba na podlagi ocene po avgustovskih uničujočih poplavah. Pred poslanci je namreč Golob izjavil, da naj bi ocena škode znašala 9,9 milijarde evrov. Na koncu pa vlada ugotovi, da je škode za 3 milijarde evrov.

Voditelj še analizira napovedi Roberta Goloba, da je birokracija za gradnjo montažnih hiš bistveno bolj enostavna, zato je napovedal, da se lahko na mesec zgradi po 100 takšnih hiš. Ker so od poplav minili trije meseci, je Tomašiča zanimalo koliko takšnih hiš je bilo v tem času zgrajenih? Navedbe Goloba je analiziral tudi na primeru RTV Slovenija, ko je v oddaji Odmevi Tanji Starič zatrjeval, da na RTV Slovenija nihče ni izgubil službe. Voditelj oddaje Kdo vam laže je navedel, da je vsaj eden izgubil službo in to je Uroš Urbanija. Zaradi vse svoje politike je Tomašič prepričan, da je Robert Golob diktator.

Vir: X