Borut Pahor mladim: “Mladi ljudje, vam pripada ta prihodnost. Prosim vas, da si jo oblikujete po svojih željah, a vedno v duhu strpnosti in sožitja.”

Foto: Urad predsednika republike Slovenije

Včeraj se je jubilejnega 40. srečanja slovenske katoliške mladine Stična mladih 2021,udeležil tudi predsednik Republike Slovenije Borut Pahor. Predsednik republike je bil poleg Slovenske škofovske konference častni pokrovitelj srečanja.

»Najprej bi se rad zahvalil, ker sem z vami že petič, odkar sem predsednik republike, in vsakič je bilo zelo doživeto. Celo lansko leto, ko smo morali to prireditev, tako kot druge, opraviti v zelo omejenih razmerah,« je dejal predsednik republike in poudaril, da ga je ta prireditev od nekdaj navdihovala. »Tukaj pred seboj vidim našo prihodnost in to me navdaja z velikim optimizmom in upanjem,« tako predsednik Pahor pred večtisočglavo množico mladih, ki jim pripada prihodnost.

Na prireditvi je predsednik Pahor ob 40-letnici tradicionalnega srečanja katoliške mladine Slovenije vročil Zahvalo predsednika Republike Slovenije Stični mladih za dolgoletno dragoceno poslanstvo, ki med mladimi širi in spodbuja vrednote prostovoljstva, sodelovanja, človečnosti in solidarnosti v dobro skupnosti. V imenu Stične mladih jo je prevzela Klara Rogina, koordinatorka tega vseslovenskega mladinskega srečanja. Klara se je predsedniku zahvalila za prejeto priznanje in besede hvaležnosti namenila vsem, ki so v 40 letih mladim pomagali rasti v veri in jih spremljali na duhovnem področju njihovega življenja. »Naj bo Stična mladih iskra, ki bo v vas prižgala ogenj in vas spodbudil, da boste ta ogenj širili še naprej,« je dejala.

Celoten prispevek dostopen tukaj.

Vir: Urad predsednika Republike Slovenije