Borut Pahor obiskal Šentjur ob letu Josipa Ipavca

Twitter

Šentjur, 5. februar 2021 – Danes se je an povabilo župana Občine Šentjur Marka Diacija na obisku v Šentjurju mudil predsednik Republike Slovenije Borut Pahor. Župan je predsednika povabil, ker Šentjur letos praznuje leto Josipa Ipavca, ki ga je lani razglasila Vlada Republike Slovenije.

Predsednik republike se je seznanil z aktivnostmi, ki jih v tem letu, ob upoštevanju epidemioloških razmer, načrtujejo v Šentjurju. Predsednik je pred kipi skladateljev Ipavcev  posnel svoj nagovor za posebno oddajo RTV Slovenija “Divja roža in bršljan”, ki bo posvečena slovenskemu kulturnemu prazniku in 100. obletnici smrti Josipa Ipavca.

V nadaljevanju je predsednik obiskal tudi Osnovno šolo Hruševec in Vrtec Šentjur, kjer so se pogovarjali tudi o poteku dela v izobraževalnih ustanovah po njihovem ponovnem odprtju.

V izjavi za javnost je predsednik Pahor poudaril, da sso ljudje veseli zaradi ponovnega odprtja šol in počasnega sproščanja javnega življenja, ki ga je napovedala vlada. Hkrati je Pahor poudaril, da je potrebno javno življenje in njegovo odpiranje obvladovati v tolikšni meri, da šole ostajajo kolikor je le mogoče odprte.

Vir: Predsednik Republike Slovenije