Borut Rojc o tem kaj doživiš, če ne upogneš hrbta in želiš sodelovati s SDS in Janezom Janšo

Foto: Nova24TV

Ljubljana, 21. februar 2021 – Nestrinjanje s koalicijo KUL in njenim programom so izrazili celo nekateri vidni predstavniki strank, ki sestavljajo omenjeno koalicijo. Najglasnejša sta župan Ilirske Bistrice Emil Rojc, ki so ga zato izključili s stranke SD in župan Radelj ob Dravi Matjaž Rakovec, ki je sam zapustil stranko SD.

O dobrem sodelovanju s trenutno vlado v Ilirski Bistrici nakazujejo tudi nekateri projekti, ki bo besedah občinskega svetnika Boruta Rojca, sina Emila Rojca služijo tako levi kot desni politični opciji. Borut Rojc je prepričan, da so zadnji pritiski na Zdravka Počivalška in Aleksandro Pivec posledica, dejstva, da se nista uklonila pritiskom o nesodelovanju z Janezom Janšo.

Na drugi strani si je Emil Rojc zaradi izpostavljanja problematike v Ilirski Bistrici »prislužil« celo izključitev iz stranke SD. V obrazložitvi je stranka navedla, da je izključitev posledica neprimernega komuniciranja z mediji. Se je pa po izključitvi Rojca vodenju stranke SD zoperstavilo še 16 svetnikov občine Ilirska Bistrica, ki so kasneje tudi izstopili.

Borut Rojc sin ilirsko bistriškega župana je mnenja, da gre v trenutnih aferah povezanih z Zdravkom Počivalškom in Aleksandro Pivec za konstrukt, ki so posledica upora pritiskom, ki se pojavljajo v posamezni stranki. Ob tem so zelo zgovorne besede Boruta Rojca:“To doživiš takrat, ko ne upogneš hrbtenice. Namen tega napada je bil prestrašiti vse, ki bi si drznili sodelovati s stranko SDS in Janezom Janšo. V Ilirski Bistrici smo to živeli v prvem mandatu”.

Več lahko preberete na spodnji povezavi.

Vir: Demokracija

Objava prošnje za popravo članka: “Borut Rojc o tem kaj doživiš, če ne upogneš hrbta in želiš sodelovati s SDS in Janezom Janšo”, v zvezi z napačno navedbo imena in priimka župana občine Radlje ob Dravi.

Iz kabineta župana Mestne občine Kranj smo prejeli prošnjo za popravo članka: “Borut Rojc o tem kaj doživiš, če ne upogneš hrbta in želiš sodelovati s SDS in Janezom Janšo”, ki je bil na našem portalu objavljen v nedeljo 21. 2. 2021.

Iz Kabineta župana so nas opozorili, da je Mtjaž Rakovec župan Mestne občine Kranj. Zato se stavek v prvem odstavku članka pravilno glasi: Najglasnejša sta župan Ilirske Bistrice Emil Rojc, ki so ga zato izključili s stranke SD in župan Radelj ob Dravi Alan Bukovnik, ki je sam zapustil stranko SD.