Borut Rončević: “Prejšnja oblast je z davčno reformo več ljudem pustila v denarnicah, aktualna bo denar pobrala in raje razdelila menstrualne pripomočke”

Foto: Nova24TV

Poleg mnogih kritik na račun napovedane davčne reforme vlade Roberta globa, ki naj bi najbolj prizadela delavski razred, je do takšnih napovedi kritičen tudi Borut Rončević. Še več, Rončević je glede napovedi mnenja, da bo trenutna vlada ljudem pobrala, kar jim je vlada Janeza Janše z davčno reformo namenila, hkrati pa podlegla zahtevam nevladnih organizacij, kako je potrebno ta denar razdeliti.

“Prejšnja oblast je z davčno reformo ljudem pustila več v denarnicah. Aktualna vam bo ta denar pobrala in vam razdelila menstrualne pripomočke,” je zapisal Borut Rončević. To razmišljanje se nanaša na zapis Inštituta 8. marec, ki od vlade zahteva, da v javnih izobraževalnih ustanovah zagotovi brezplačne menstrualne pripomočke.

Ker je po skoraj 100 dneh vladanja Roberta Goloba znano, da so dejansko izbrane nevladne organizacije postale vladni partner in jih vlada slepo posluša – v to kategorijo spada tudi Inštitut 8. marec, lahko kmalu kaj takšnega tudi pričakujemo.

Zaradi vsega tega je Rončević na koncu še malo cinično dodal: “Če se bo resno lotila higienske revščine, boste dobili še bon za milo in zobno pasto.”

Vir: Twitter