Boste pod Robertom Golobom in svobodo s svojih jedilnikov morali črtati uporabo mesa?

Foto: Zajem zaslona (Twitter/Jaka jr. Dolinar)

V Sloveniji se pod Robertom Golobom še ni dodobra začela svoboda in ta že napoveduje, da boste morali prilagoditi svoje jedilnike. “Elektro tajkun Robert Golob še vedno vztraja pri brisanju mesa z jedilnikov. Očitno je svoboda to, da ti država posega v jedilnik in ukazuje, kaj lahko ješ in česa ne,” je na Twitterju zapisal Nejc Brence. Zapis se nanaša na izjavo Goloba, ki je prepričan, da je kriza v Ukrajini na Slovenijo vplivala manj kot smo pričakovali. Kljub temu je napovedal, da bo potrebno prilagoditi svoje jedilnike. Ob tem Golob napoveduje še uvedbo nekakšnega “sredinskega” kapitalizma, ki bi ga naj že uvedel v družbi Gen-i. Gre za čisto protislovje, saj je pred časom izjavil, da ne potrebujemo nižjih davkov, saj bi to pomenilo zapravljanje za večje neumnosti.

S to izjavo je morebitni novi predsednik vlade Robert Golob potrdil svojo predvolilno izjavo v kateri je povedal, da bi podražitve lahko rešili z manjšo konzumacijo mesa. “Živinoreja in konzumacija mesa je prevelika in samo en dan ali dva dneva brez mesa, če jih zares naslovimo, bodo rešili v kratkem času ravno to pomanjkanje krmil, pšenice za živinorejo v Sloveniji,” je med drugim dejal.

Zanimiva je tudi izjava Goloba, ki pravi, da je potrebno z vzpostavitvijo nove vlade regulirati pogonska goriva. Se ljudje spomnijo, kaj je Golob v času pred volitvami govoril za regulacijo pogonskih goriv, ki jih je sprejela vlada Janeza Janše? Ljudje verjetno odgovor še kako dobro vedo, morda ga pa je pozabil ravno Golob. Odgovor mu je preko Twitterja sporočil kar Janez Janša: “Ko je vlada RS ob hitri rasti cen naftnih derivatov te omejila do konca aprila, so v KUL-u in na POP-u oz. Golob TV-ju jokali, da bodo trgovci propadli. Po padcu cen nafte na svetovnih trgih in koncu regulacije iz istih logov jok, da bodo propadli prevozniki in kmetje. Za Goloba je bila regulacija cen najprej predvolilni bonbonček. Nato le po nekaj dneh napoved, da bodo sedaj pa enkrat v prihodnosti oni regulirali – in cene spet gor. Zmedo bomo uredili že danes”.

Vir: Nova24TV in Twitter