Boštjan M. Turk: “Ljudmila Novak bo glede RTV tiho ker se umazanega perila ne sme prati zunaj. Da je ni sram. Koliko časa bi se njeno perilo pralo?”

Foto: Zajem zaslona (Youtube)

Zaradi očitnih čist, ki jih novo vodstvo RTV Slovenij s pomočjo Polone Fijavž izvaja na nacionalnem mediju, so trije evropski poslanci Evropsko komisijo pozvali, da ukrepa. Ker se je evropska komisarka Vera jourova vpletala v odločanje Ustavnega sodišča okoli uveljavitve novega Zakona o RTV, sedaj dr. Milan Zver, Romana Tomc in Franc Bogovič Evropsko komisijo pozivajo, da se opredeli do kadrovskih čist (Poziv evropskih poslancev). Kot je sedaj že verjetno vsem dobro znano, namreč novo vodstvo s Polono Fijavž odstavlja vse kadre, ki niso poročali v prid Golobove vlade.

Kljub očitnemu “čiščenju” nelojalnih kadrov na nacionalnem medijo, ponovno molči še ena evropska poslanka Ljudmila Novak. Najbolj zanimivo pri tem pa je, da kot sama pravi zato “ker ne želi prati umazanega perila zunaj Slovenije”. Pri tem pa Novakova pozablja, kako sta s Tanjo Fajon v času vlade Janeza Janše težave Slovenije z veseljem razagali po Evropskem parlamentu.

“Za v anale! @LjudmilaNovakbo glede RTV tiho, ker “ne prati umazanega perila” zunaj. Da je ni sram. Deluje proti demokraciji in pravici do objektivnih informacij. Koliko časa bi se njeno perilo pralo?” Gre za zapis političnega analitika Boštjana M. turka o tem kako se Ljudmila Novak spreneveda in dejansko ne želi, da bi se te zadeve na RTV Slovenija ustavile.

Vir: X