Boštjan M. Turk: “A naslednja faza bo, da nas bodo začeli pobijati? To pomeni izraz “čiščenje”, berite oz. glejte Stalina, Kardelja, Karađića, Mladića …”

Boštjan M. Turk v oddaji Kdo vam laže. (Foto: Zajem zaslona Nova24TV)

Zadnje dneve je Slovenijo in kot opozarja evropska poslanka Romana Tomc tudi Evropo zaznamovala izjava Roberta Goloba o njegovem naročilu za čišeje policije. Takšno ravnanje, ki ga je priznal Robert Golob je nesprejemljiv tudi za levici naklonjenega pravnika Rajka Pirnata nesprejemljive.

Spomnimo, da je v začetku tedna nekdanja ministrica Tatjana Bobnar pred preiskovalno komisijo navedla, da ji je Robert Golob naročil čistko na policiji. zanimivo je, da Robert Golob naslednji dan ni zanikal takšne informacije, ampak jo je pred novinarji celo potrdil. Golob je brez kančka obžalovanja namreč priznal, da je Tatjani Bobnar naročil, da mora policijo očistiti po njegovem tako imenovanih janšistov.

Nekdanji direktor Sove je za Planet TV sicer dejal, da kljub takšnemu priznanju ni nekakšne kazenske odgovornosti, ker naj bi bila izjava izrečena nasplošno. Za omenjeni medij je zadevo komentiral tudi pravnik Rajko Pirnat, ki je mnenja, da je takšno ravnanje nekoga kot je predsednik vlade nesprejemljivo. Zastavlja se tudi vprašanje ali gre za korektno delovanje neke razvite demokratične družbe.

Do takšnih izjav je kritičen tudi politični analitik in profesor dr. Boštjan M. Turk. “Tega preprosto ne moreš verjeti. A naslednja faza bo, da nas bodo začeli pobijati? To pomeni izraz “čiščenje”, berite oz. glejte Stalina, Kardelja, Karađića, Mladića …,” je v odzivu na takšno izjavo predsednika vlade dejal Boštjan M. Turk.

Vir: X