Boštjan M. Turk: “Če bo Marta Kos izvoljena, bo to degradacija ugleda Republike Slovenije, nec plus ultra”

Foto: Zajem zaslona (Facebook)

V zadnjih dneh se vrstijo napovedi kdo vse naj bi si na jesenskih volitvah želel zasesti položaj predsednika Republike Slovenije in bo nadomestil Boruta Pahorja na tem položaju. Tudi v Gibanju Svoboda niso želeli zaostajati in potrdili namigovanja, da bodo v predsedniški boj poslali Marto Kos. Si Slovenija res želi takšno predsednico?

Gibanje Svoboda je preko socialnega omrežja sporočilo, da bi si naj Slovenija zaslužila predsednico, ki bo spoštovala različnost in bo imela pogum zasesti stališče enakosti spolov. Po njihovem mnenju naj bi bila takšna oseba Marta Kos.

Na socialnih omrežjih napoved stranki ni naletela na ravno navdušujoče odzive, rekli bi lahko da ravno nasprotno. Politični poznavalec Boštjan M. Turk je ob tej novici zapisal: “Kaj pa je Marta Kos tako epohalnega v svojem življenju storila, da mora biti predsednica RS? In vračanje ugleda: zelo težko bo preseči BPahor, Marti Kos dobesedno nemogoče. Če bo ta izvoljena, bo to degradacija ugleda RS, nec plus ultra.”

Davorin Kopše je zastavil vprašanje, če bo Marta Kos kot predsednica vzdrževala ugled kot ga je na veleposlaništvu v Švici. Mesto veleposlanice bi namreč po nekaterih informacijah morala zapustiti zaradi nadzora, ki naj bi pokazal nekatere nepravilnosti.

Vir: Twitter