Boštjan M. Turk: “Fašizem je fenomen levice”

Boštjan M. Turk v oddaji Kdo vam laže. (Foto: Zajem zaslona Nova24TV)

Predvsem slovenska levica ima v navadi, da si zgodovinska dejstva razlaga tako kot je njej po godu. Nič drugačno prakso nimajo v primeru totalitarnih režimov med katere se uvrščajo fažizem, nacizem ter nenazadnje komunizem, ki pa ga levica v Sloveniji ne želi uvrstiti v to kategorijo. Zaradi tega slovensko desnico radi “obmetavajo” z obtožbami o fašističnem delovanju.

Vendar pa je žal zgodovina drugačna in kaže, da je fašizem veliko bolj levo usmerjen, kot si želijo sami priznati. To nenazadnje kaže, da je Violeta Tomič, ko je še bila članica Levice za svojega vzela manifest, ki je delo fašistov. “Zanimivo, da slovenska levica še ni jemala lekcije, da je bil Mussolinijev glavni ideolog italijanski komunist in da je fašistični manifest napisal tako socialistično, da ga je celo Violeta Tomić vzela za svojega, ko je slišala le besede in ni vedela kdo je avtor,” pojasnjuje zgodovino fašizma Mitja Iršič.

Prav tako kot Iršič tudi dr. Boštjan M. Turk opozarja, da je zgodovinsko fašizem fenomen levice. Hkrati opozarja na članek, ki ga je napisel in kaže na močno povezavo Miloševičeve politike z Musolinijevo. “Fašizem je fenomen levice. Napisal kakšno leto nazaj članek o tem. Objavljen v več časopisih v več državah, (bil tudi na netu). Pisal (v drugih člankih) tudi o podobnosti Miloševićeve in Mussolinijeve politične poti. Milošević, šef CK ZKS je bil Mussolinijev dobesedni alter ego,” opozarja Boštjan M. Turk.

Vir: Twitter