Boštjan M. Turk: “Golob, namesto da bi osvobajal ljudstvo, kot je napovedal, očitno osvobaja lastno denarnico”

Foto: Zajem zaslona (Siol.net)

“Golob, namesto da bi osvobajal ljudstvo, kot je napovedal, očitno osvobaja lastno denarnico,” so besede s katerimi je Boštjan M. Turk komentiral domnevno nagrado, ko je je novi premier dobil leta 2021 v Gen-i. V tokratni oddaji Ura moči sta svoj pogled na prvih 10 dni vlade Roberta Goloba predstavila dr. Peter Gregorčič in dr. Boštjan M. Turk.

Po besedah Turka smo v Sloveniji vsake toliko časa priča, da se nekdo iz državnega podjetja predstavlja z lepimi besedami, ki obrodijo sadove pri ljudeh. Na koncu se vedno znova in znova izkaže, da se vse konča pri denarju in osebnih interesih.

Na drugi strani dr. Peter Gregorčič pričakuje, da v kolikor Golobu res pripada 1,9 milijona evrov nagrade to nameni humanitarnim organizacijam kot je obljubil. Kljub temu se mu zastavljajo tri vprašanja: Ali se bo red držal tega? S kakšnim namenom bodo šla sredstva humanitarnim organizacijam in katerim? Ali gre morda za pranje denarja? Peter Gregorčič v slednje sicer ne verjame, saj je Golob ravno zaradi tega dobil takšno podporo ljudi na volitvah.

Kljub vsemu je Gregorčič izpostavil, da smo že v preteklosti videli, da to vedno ne pije vode ter pri tem izpostavil primer Boška Šrota.

Vir: Planet TV