Boštjan M. Turk: “Huda prištevnost in voliti levico ne gresta ravno skupaj. Moraš biti malo zmračen.”

Foto: X Miko Mayer

Že nekaj časa se je govorilo, da bo na vrhu koalicijske stranke Levica prišlo do zamenjave, ko na bi stranka dobila drugega predsednika oziroma kot sam pravijo koordinatorja. Konec preteklega tedna se je to tudi zgodilo, ko je nova predsednica stranke postala izredno socialistično usmerjena Asta Vrečko. Nekateri ob tem napovedujejo, da je to počasi konec stranke Levica.

Sicer pa naj bi bila izvolitev nove predsednice zgolj formalnost, saj kot e ob tem navedel novinar Mirko mayer naj bi bila kandidatura Mihe Kordiša za vrh stranke čisti blef. Sicer pa naj bi vse to služilo zgolj samo enemu in t naj bi bilo, da bodo lahko po koncu volitev javnost prepričali kako so dotlej sprte frakcije znotraj stranke znova enotne.

Še bolj kritičen do dogajanja v Levici pa je politični analitik in profesor dr. Boštjan M. Turk. “Sicer pa moralne dileme ? Če vlečejo za nos Slovenijo, zakaj ne bi še svoje volilne baze. Ni težko. Ker huda prištevnost in voliti levico ne gresta ravno skupaj tako dobro kot na primer : Janko in Metka. Moraš biti malo zamračen … ali od substanc ali pa že a priori,” je mnenja dr. Boštjan M. Turk.

Vir: X