Boštjan M. Turk: “Ja, slovenski volivec večinsko žal ni dozorel. Niti po tridesetih letih samostojne države.” Se tudi zato Celju obeta nov največji migrantski center?

Veliko migrantov je leta 2015 v Nemčijo prišlo preko Slovenije. Foto: Demokracija

Po poročanju lokalnega medija celje.info, se bi naj v Celju pripravljali na ureditev največjega migrantskega centra v državi. Kot kaže iz poročanja omenjenega medija bi naj ta center država postavila na mestu nekdaj izredno uspešnega lokalnega in svetovno znanega podjetja Aero, saj je stavbo na dražbi kupila Družba za upravljanje terjatev bank.

Zadevo okoli migrantskega centra v Celju je omenil tudi nekdanji poslanec in predsenik SNS Zmago Jelinčič Plemeniti, ki pravi, da naj bi od DUTB Vlada RS sedj kupila to stavbo nekdanjega Aera in v njem uredila nov migrantski center. Kot poudarja Jelinčič je najbolj žalostno, da v tem trenutku ni denarja za ljudi v Sloveniji, za migrante pa enega migranta pa se takoj najde 2.000 evrov.

Politični analtik Boštjan M. Turk pa takšne ideje slovenske politike o postavitvi migrantskih centrov vidi predvsem v nedozorelosti slovenskega volivca. “Ja, slovenski volivec večinsko žal ni dozorel. Niti po tridesetih letih samostojne države,” je kritičen Boštjan M. TurK. Ob tej novici o morebitni postavitvi migrantskega centra v Celju so nekateri jezni tudi na aktualnega župana, saj namesto vizije preteklega o gradnji znamenitosti visečega mosta, raje državi pusti razmišljati o nastanitvi migrantov v knežje mesto.

Vir: celje.info in Twitter