Boštjan M. Turk Janezu Pogorelcu: “Nadutost je obrambni refleks šibkejših umov. Veliki tega ne potrebujejo.”

Foto: Zajem zaslona (Twitter/Edvard Kadič)

Kljub temu, da javnomnenjske ankete stranki Nova Slovenija ne dajejo ravno najboljših obetov, poleg tega pa naj bi Lojze Peterle, ustanavljal konkurenčno stranko NSi, Janez Pogorelec ne more mimo zbadanja politikov na desni. Tokrat mu je kot kaže “trn v peti” Boštjan M. Turk. Hkrati pa kot kaže s svojimi izjavami odkrito ploska politiki Roberta Goloba in je prepričan kako nas bo ta politika pripeljala v boljši svet.

Kot kaže si je Pogorelec za tokratno tarčo izbral profesorja in političnega analitika Boštjana M. Turka. Temu je očital, da si ne prizna nekaterih stvari vezanih na sedanjo politiko, ker bi mu naj to ustrezalo. Poleg tega pa je prepričan, da demokracija zmelje vse, kar je narobe, zato naj bi Slovenija postala ena dobra država. Seveda mu Boštjan M. Turk ni ostal dolžan in je Pogorelca vprašal kaj ne ve in kakšne koristi naj bi imel. “Ob vseh procesih in zlorabah pravosodja s strani US, marionete režima, ki ga vi sedaj betonirate,” je Pogorelcu pojasnil Boštjan M. Turk.

V nadaljevanju mu je pojasnil, da bo demokracija najprej zmlela NSi in to po vzoru SKD. Hkrati politični analitik opozarja, da Janez Pogorelec ob razpadu pravnega sistema trdi, da postajamo dobra država. “Poznam veliko zelo inteligentnih ljudi v tujini. Velikih intelektualcev. Ampak nihče od njih ni nadut. Kajti nadutost je obrambni refleks šibkejših umov. Veliki tega ne potrebujejo. Es tut mir sehr leid. In: zmerjaš, žališ, potem pa razglasiš, da greš praznovat advent. Halo?” je še dodal Boštjan M. Turk.

Vir: X