Boštjan M. Turk: “Ker niso dorasli zgodovinski vlogi, ki se ji reče demokracija, zato delajo takšne neumnosti, ki smo jim priča”

Foto: Twitter Dolinarjev vnuk

Aktualnih tem sta se v zadnji Uri moči dotaknila dr. Boštjan M. Turk in dr. Peter Gregorčič. Gosta Bojana Požarja sta pojasnila svoje videnje tako okoli dogajanja povezanega z RTV Slovenija, kot ukinitvijo nacionalnega dneva spomina žrtev komunističnega režima. Boštjan M. Turk je dogajanje povzel z besedami: “Zato, ker niso dorasli zgodovinski vlogi, ki se ji reče demokracija, zato delajo potem takšne neumnosti, ki smo jim priča”.

V začetku je Boštjan M. Turk povedal, da je RTV Slovenija trenutno še edini medij, ki trenutno še zagotavlja optimalno informiranje. Zato želijo to uničiti in si vse podrediti, hkrati pa sami sebe onemogočajo. To se jim je zgodilo tudi v primeru želje po razrešitvi svetnikov. Saj se jim lahko po besedah tako dr. Gregorčiča, kot dr. Turka naredi, da v kolikor vseh devet svetnikov razrešijo, ne bodo imeli nikogar, ki bi lahko razrešil direktorja.

Dr. Peter Gregorčič je pojasnil, da so ljudje Golobu mandat zaupali, ker je obljubil pomiritev zadev. Danes pa smo priča, da vlada med žalno slovesnostjo, z dopisno sejo ukine dan spomina na žrtve komunizma. Hkrati pa smo priča izjavi poslanca Levice, ki pravi, da so ta dan ukinili, ker so se ljudje že zbirali na Trgu republike. To je še daleč od pomiritve razmer.

Vir: Twitter