Boštjan M. Turk: “Komisija za preprečevanje korupcije? Spi v jami, kot kralj Matjaž?”

Foto: Ministrstvo za zdravje

Pred časom je bil izredno lepo izrečen stavek, da je v Sloveniji Komisija za preprečevanje korupcije namenjena preganjanju desnih politikov. In, če so bili v kasu zdravstvene krize njihovi predstavniki ves čas na okopih, danes mirno sedijo in kljub mnogim spornim praksam Golobove vlade ne odreagirajo. Na drugi strani pa kot kaže vlada sili iz ene afere v drugo.

Kljub temu, da zdravstvena ministrica Valentina Prevolnik Rupel v času največje zdravstvene stavke  ni ravno opazna, se v ozadju kot kaže odvijajo nove rabote. Novinar Bojan Požar je namreč razkril, da naj bi Ministrstvo za zunanje zadeve za novega veleposlanika v madridu imenovali Tadeja Rupla. Gre za nikogar drugega kot moža poprej omenjene ministrice za zdravje.

Kot poudarja Požar gre resnično za kariernega diplomata, kar je korektno. Navaja še, da naj bi se ministrica sicer iz odločanja izločila, ni pa izključeno, da bi potem takem tudi sama odpotovala v Madrid in zapustila mesto ministrice. Kljub temu je politični analitik in profesor dr. Boštjan M. turk prepričan, da gre za nenavadno postopanje: “Komisija za preprečevanje korupcije? Spi v jami, kot kralj Matjaž?”

Vir: X