Boštjan M. Turk: “Milan Kučan si demokracijo razlaga na način, da smo mi na oblasti. Ko oblast prehaja v roke ljudi, pa po njegovo demokracije ni več”

Boštjan M. Turk. (Foto: Zajem zaslona Twitter)

Razumevanje demokracije s strani slovenske tranzicijske levice se je že večkrat izkazalo na povsem njim prilagojen način in to je v zadnji oddaji Ura moči potrdil tudi politični analitik Boštjan M. Turk. Kot je v pogovoru izrazil mnenje Boštjan M. Turk se to dejansko izraža tako na primeru RTV Slovenija, kot samega razumevanja demokracije s strani nekdanjega predsednika Milana Kučana.

V oddaji je politični analitik povedal, da večinski segment RTV Slovenija demokracijo razume samo takrat, ko so oni na oblasti. “Demokracija je, sinonimna oziroma pomeni, da smo mi na oblasti,” tako naj bi si po mnenju dr. Boštjana M. Turka na RTV Slovenija večina predstavljala demokracijo. Prav tako ima po njegovih besedah enak pogled oziroma razmišljanje tudi nekdanji predsednik republike Milan Kučan.

Na drugi strani oboji s prehodom oblasti na ljudi prično smatrati, da demokracije ni več. Ne zavedajo se, da lahko ima oblast nekdo drug in kot poudarja Boštjan M. Turk je ravno to smisel demokracije. Pri nas pa ti ljudje potem začno biti plat zvona in hodijo od Ljubljane do Bruslja ter se pritožujejo kako je v Sloveniji vse narobe. Po njegovem mnenju bi ta levica šla vse do Združenih narodov, ker je njihova oblast ogrožena.

Vir: X