Boštjan M. Turk ministrici Asti Vrečko: “Infantilno, kičasto početje. Ne titeka ne Kardelja ne boste obudili od mrtvih.”

Boštjan M. Turk. (Foto: Zajem zaslona Twitter)

Ker se je šef vlade raje odpravil na dopust, kot bi obsodil sporno ravnanje ministrice Aste Vrečko, le ta nadaljuje s svojim čaščenjem totalitarnih simbolov. Žalostno je tudi, da na eni strani ta ista ministrica obtožuje Janeza Janšo širjenja sovraštva, medtem, ko sama vedno izkoristi priložnost za slikanje s totalitarnimi simboli in poveličevanje le teh.

Prvi med enakimi Robert golob namreč ni bil sposoben, da bi obsodil nastop Aste Vrečko na Čebinah, ko je kot prva predstavnica vlade v zgodovini Slovenije nastopila ob obletnici nastanka Komunistične partije. Nekateri poznavalci so ob tem opozorili, da bi to lahko bilo poenotenje z Rusijo, ki danes napada suvereno državo Ukrajino.

Morda zaradi tega neodziva premierja ministrica nadaljuje s svojim početjem. Tako je ponosno objavila, da se je udeležila pohoda ob žici oziroma kot je sama poimenovala “Po poti spominov in tovarištva”. Profesor in politik Boštjan M. Turk je ob tem ministrici sporočil: “Infantilno, kičasto početje. Ne titeka ne Kardelja ne boste obudili od mrtvih.” To nakazuje, da gre pri početju ministrice za dejanja propagande in nenazadnje vnosa razdora v slovensko družbo. Hkrati je žalostno, da vzhodne države, ki so imele še bolj zakoreninjen komunistični režim, danes podirajo obeležja temu režimu in ga priznavajo kot totalitarnega, naša trenutna oblast le tega poveličuje.

Vir: Twitter